BE-Alert is getest op 5 juli – kreeg u ook een mail, sms of telefoon-oproep?

Enkele dagen geleden, op 5 juli werd BE-Alert getest voor de inwoners van Kortenberg.

 

Van de BE-Alert website:


BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie.

Tot nu toe ontving je meestal informatie over een noodsituatie via (sociale) media, de hulpdiensten aanwezig op het terrein of via het sirene-netwerk. Dankzij BE-Alert kan je binnenkort ook rechtstreeks informatie krijgen via sms, een gesproken bericht via een vaste telefoonlijn of e-mail.

Een burgemeester, gouverneur of minister activeert Be-Alert, om een bericht uit te sturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft.  Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.


Wilt u ook verwittigd worden via sms, telefoon of mail? Klik hier om in te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *