Het KNV dierenbeleid heeft veel succes!

Wie de verkiezingspubliciteit wat heeft gevolgd, zal het opgevallen zijn dat plots, naar het einde van de campagne toe, andere partijen ook vlug nog in hun programma iets over dierenwelzijn opnemen…

Jawel, sinds deze week mag er dan plots toch een hondenuitloopweide in Kortenberg komen en mogen ouderen ook plots hun huisdier meenemen in de rusthuizen.

Dit betekent dat het dierenbeleid van KNV indruk gemaakt heeft!

Eindelijk heeft de meerderheid begrepen wat er moet gebeuren zodat Kortenberg van de provincie ook het “Label Diervriendelijke Gemeente” kan ontvangen (zoals reeds 35 gemeenten in Vlaams-Brabant).

Natuurlijk zijn we blij te lezen dat ook andere partijen ons op vlak van dierenwelzijn eindelijk willen volgen. Maar wat denkt u, zouden ze het nu echt menen of is dit nog zo’n verkiezingsstunt?

De beloofde “test” hondenloopweide uit het beleidsplan 2012-2018 kwam er immers niet. Toen KNV tijdens een gemeenteraad in 2017 het voorstel deed om meer hondenpoepbakjes in de gemeente te voorzien en om toch een hondenloopweide aan te leggen, werden we door de huidige meerderheid nog uitgelachen.

Minder dan een maand geleden stond er nochtans op het grondgebied van Kortenberg weer een circus met uitheemse dieren (ondermeer lama’s), om hier hun kunstjes op te voeren, maar plots, in de week voor de verkiezing, belooft de meerderheid deze circussen niet meer toe te laten.

Jammer dat er in de voorbije 6 jaar helemaal niets op vlak van dierenwelzijn gebeurde (uitgezonderd de nationaal verplichte sterilisatie van zwerfkatten). Toch blijkt het dan opeens allemaal niet zo moeilijk.

Het goede nieuws is dat onze KNV leden nu opnieuw op goede hoop kunnen leven. ZIJ of HIJ die de sjerp zal dragen wil eindelijk ons dierenbeleid au sérieux nemen en daadwerkelijk voor het eerst invoeren in het Kortenbergs beleid. Waar verkiezingscampagnes dan toch goed voor zijn…

Een pluim op de hoed van KNV 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *