Opvallende opkomst van de burgerpartijen

Waarom steeds meer Vlamingen afhaken van de traditionele politieke partijen en burgerpartijen –zoals KNV in Kortenberg- groeiend succes oogsten.

Overal in Europa boeken lokale burgerpartijen succes. Ook in België weigeren steeds meer burgers hun stem te verbinden aan traditionele partijen en politici. Nationale politieke zuilen die veel energie stoppen in het schandelijk bekampen van elkaar tot in het parlement, achterpoortpolitiek en politieke schandalen, het boeit ook de Vlaming alsmaar minder…

Het is dan ook niet verbazend dat overal nieuwe burgerpartijen opduiken en deze een stijgende aanhang en stijgend succes kennen.

Tot voor kort was dit eerder zeldzaam in het politiek landschap, maar partijen zoals KNV-Kortenberg zijn vandaag de dag in Vlaanderen helemaal geen uitzondering meer. Niet alleen in steden als Gent en Antwerpen, maar ook in de kleinere en nabijgelegen gemeenten, zoals bv. in Overijse, Diegem/Machelen, enz, zagen burgerpartijen het levenslicht.

KNV Kortenberg is niet nieuw maar heeft al een volledige eerste legislatuur achter de rug. Meteen na de oprichting 6 jaar geleden (toen onder de naam ‘VOOR U’), behaalde de partij al een 1ste zetel. Intussen hebben wij als kleine partij niet stilgezeten, wel actief onze stem laten horen en al heel wat gerealiseerd. Steeds meer inwoners zijn geboeid door het pluralistich en neutraal karakter van KNV en sluiten zich bij ons aan als lid van de partij, of steunen ons als sympathisanten.

Onze KNV leden zijn vertegenwoordigers uit Kortenberg en alle deelgemeenten. Zij kunnen zich goed terugvinden in het pluralisme, de neutraliteit en ongebondenheid van onze partij. Zij hebben allen dit gemeenschappelijk; zij zetten zich graag in voor ‘het behoud en de verdere verbetering van de leefbaarheid voor alle inwoners van Kortenberg’ en zij willen meer inspraak van de burgers in het beleid. Gemeentepolitiek is tenslotte iets anders dan nationale politiek en heeft die partijvoorschriften niet nodig. De burgers van de gemeente weten best wat ze het meest nodig hebben. Voor onze gedreven leden is het niet de Wetstraat die telt, wel het behoud van de leefbaarheid en het landelijk karakter van uw straat, de Dorpstraat, Kouterstraat, Bosstraat, Tervuursesteenweg en alle andere straten uit Groot Kortenberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *