KNV is Roger

Roger is een gepensioneerde politieagent met twee kinderen en vijf kleinkinderen. Hij heeft een passie voor honden. Nu nog is hij een trainer van operationele speurhonden voor het vinden van vermiste personen. Hij wil Kortenberg meer hond-vriendelijk maken. Zoals je weet moeten honden overal aangelijnd zijn – behalve op privé eigendom. Zo kan worden voorkomen dat honden schade aanrichten. Maar veel gemeentes hebben een hondenweide, waar de honden naar hartenlust kunnen rennen. Waarom kan dit ook niet in Kortenberg?

In Kortenberg staan borden dat honden hun behoefte niet op straat mogen doen. Helemaal akkoord, de gemeente moet proper worden gehouden. Maar is het zo veel gevraagd om op plaatsen waar veel honden worden uitgelaten een vuilbak te plaatsen, en zakjes te voorzien? Of wil de gemeente enkel boetes uitschrijven…

Ook wil hij werk maken van de parkeerplaatsen in Kortenberg en er voor zorgen dat de gemeente op de juiste plaatsen parkeerplaatsen voorzien – en niet in onoverzichtelijke bochten, zoals dit vandaag de dag soms gebeurd – bijvoorbeeld bij het station van Kortenberg.

Heb je een vraag aan Roger?